Windows Mobile is een door Microsoft ontwikkelt besturingssysteem, en is opgebouwd uit een blokkenstructuur die door Windows 'tiles' worden genoemd. Het Windows Mobile besturingssysteem is enorm gebruiksvriendelijk. Elke 'tile' heeft een eigen functie, zoals het bellen van een contact, het opstellen van een bericht, of het opstarten van een spel.

Het Windows Mobile platform kennen we al door de Nokia Lumia smartphones. Nokia’s Smartphone tak is in 2013 overgenomen door Microsoft. Eind 2014 is de merknaam Nokia Lumia vervangen door Microsoft Lumia. De opvolger van Windows Phone 8.1 is Windows 10 Mobile. Eind 2015 is Windows 10 Mobile gelanceerd samen met een nieuwe vloot Microsoft Lumia toestellen waaronder de Microsoft Lumia 950, het vlaggenschip van Microsoft Mobile.

Synchronisatie

In Nederland maken de meeste mensen op hun computer gebruik van Microsoft Windows. Windows 10 Mobile is hier volledig op afgestemd. Het synchroniseren van agenda en email, maar ook documenten gaat daardoor zeer gemakkelijk. Daarnaast is Windows Mobile ook te synchroniseren met andere Microsoft producten.

Het synchroniseren gaat via OneDrive. Hierdoor kun je thuis beginnen aan een Word - of Excel document, deze synchroniseren en vervolgens op de smartphone verder gaan met schrijven of bewerken, waar je ook bent! Daarnaast kun je met OneDrive ook heel gemakkelijk documenten delen en bewerken met anderen. Met OneNote Mobile kun je snel iets noteren met enkele tikken (of zelfs met je stem).

Microsoft Edge

De opvolger van webbrowser Internet Explorer is het stuk snellere Microsoft Edge. Microsoft Edge wordt standaard meegeleverd met Windows 10 Mobile. De nieuwe browser beschikt onder andere over een leesmodus. Wanneer u de leesmodus activeert, komt u in een omgeving terecht zonder advertenties en een rustige achtergrond. Ideaal om lange teksten te lezen op uw mobiele toestel.

Zakelijk gebruik

Telefoons met Windows 10 Mobile bieden de zakelijke gebruiker diverse voordelen. Zo kunnen alle gegevens die op de telefoon staan opgeslagen worden versleuteld. Daarnaast is de telefoon beveiligd tegen verschillende manieren van kraken waardoor de gegevens alsnog gevonden zouden kunnen worden. Mocht je helemaal zeker van je zaak willen zijn, dan kun je ook op afstand alle gegevens wissen.

Meer weten? Neem contact op met één van onze “mobiele” medewerkers om ook uw mobiele bereikbaarheid te verbeteren. Al onze oplossingen kunnen wij u live, op locatie of bij MaXXus demonsteren!

 

Telefoneren uit de Cloud

video schaalbaar

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer