• Security

    Er zijn verschillende redenen waarom Security één van de belangrijkste aandachtspunten zou moeten zijn binnen organisaties.

Er zijn verschillende redenen waarom Security één van de belangrijkste aandachtspunten zou moeten zijn binnen organisaties. Een van de belangrijkste redenen is dat er vaak waardevolle informatie wordt opgeslagen, zoals persoonlijke gegevens van klanten en financiële gegevens, die kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen.

Daarnaast is Ransomware een veel voorkomend probleem. Ransomware is schadelijke software, of malware, die computers en bestanden gijzelt. Vandaar de Nederlandse naam ‘gijzelsoftware’. Criminelen blokkeren of versleutelen je computers, bestanden, of soms zelfs hele netwerken, en geven die pas weer vrij als er losgeld betaalt wordt.

Volgens experts is dubbele versleuteling in opkomst: de Ransomware versleutelt je data dan niet één keer, maar twee keer. Voor beide sleutels moet er betaald worden. Door in Security te investeren, kunnen bedrijven deze gegevens beschermen tegen ongeoorloofde toegang of diefstal.

Een andere belangrijke reden is dat bedrijven vaak afhankelijk zijn van hun IT-omgeving voor hun dagelijkse activiteiten. Een cyberaanval op deze omgeving kan leiden tot grote verliezen voor het bedrijf, zowel in termen van tijd als geld. Is de Security op orde dan kunnen bedrijven deze risico's verminderen.

Security moet steeds vaker aan bepaalde wet- en regelgeving voldoen. Veel landen hebben wetten die bedrijven verplichten om persoonlijke gegevens van klanten te beschermen. Voldoet de Security aan deze wetgeving dan worden er boetes en/of juridische gevolgen voorkomen.

Tenslotte, wanneer een bedrijf gehackt wordt, dan kan dit leiden tot negatieve publiciteit en verlies van vertrouwen van klanten en leveranciers. Is de Security op het juiste niveau, dan kunnen bedrijven deze risico's verminderen en hun reputatie beschermen.


Copyright © 2023 MaXXus ICT & Telecom. All rights reserved