• Security & Compliance

    Security was nog nooit zo actueel als nu.

De media staat bol van informatie rondom cybercrime, hackers en allerhande ransomware praktijken. Het locatie onafhankelijk werken in een Cloudomgeving, veelal vanaf verschillende devices met toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie schreeuwt om security! Informatiebeveiliging en het veilig samenwerken met collega’s of externe relaties in de Cloud dwingt bedrijven om aandacht te geven aan een veilige en betrouwbare werkomgeving. Deze werkomgeving zit niet meer verbonden aan de fysieke werkplek, maar is een online werkplek geworden waar men altijd en overal toegang tot moet hebben.

Verschillende beveiligingsniveaus

Nog niet eens zo lang geleden werkte je met je collega’s in één bedrijfspand op een fysieke server in datzelfde bedrijfspand. Nu verkiezen veel bedrijven om te werken vanuit de Cloud. De fysieke en beveiligde server die is niet meer en security dient mee verhuizen naar de Cloud. Daarbij wordt er niet meer enkel gefocust op het bedrijfsnetwerk, maar ook op identiteit, devices, apps en data. Alles moet voor de gebruiker eenvoudig blijven en gebruikersvriendelijk zijn, waarbij we moeten zoeken naar een juiste balans tussen veiligheid en gebruikersgemak.

Het is dus noodzakelijk om op een andere manier te kijken naar beveiliging van de moderne werkplek, op een ander niveau. Die andere manier is beveiliging aan de bron door de data die medewerkers op hun werkplek gebruiken goed te versleutelen. Dan maakt het niet meer uit of een medewerker op de eigen laptop per ongeluk een keer via een onveilige verbinding werkt. Daarnaast staat de technologie niet stil en kunnen we gebruik maken van oplossingen zoals gezichtsherkenning, of vingerprint beveiliging die het mogelijk maken om authenticatie op een device razendsnel te laten verlopen. Uw medewerkers ondervinden geen vertraging in het werkproces. Probeert iemand anders via de tablet of laptop te werken, dan blokkeert deze onmiddellijk. Zo is de eigen werkplek dus goed afgeschermd en toch altijd snel toegankelijk voor de juiste mensen.

Heeft u vragen of twijfels bij de veiligheid van uw bedrijfsgevoelige informatie. Wij helpen u graag op weg naar een betrouwbare en veilige werkomgeving. Bel vandaag nog voor vrijblijvend advies 070 307 66 00.


Copyright © 2023 Maxxus Comunications. All rights reserved