Samsung heeft deze week de lang verwachte Galaxy S8  en Galaxy S8 Plus officieel gepresenteerd, Beide toestellen zijn voorzien van een enorm scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult. Levering van de Galaxy S8 en S8 Plus worden eind April verwacht.

Groter scherm, compact design

Centraal staat het design, waarbij vooral het forse scherm opvalt. De Samsung Galaxy S8 is voorzien van een 5,8 inch-scherm, een flinke slag groter dan het 5,1 inch Galaxy S7-scherm. Het nieuwe toestel is echter voorzien van een zogeheten Infinity Display, dat vrijwel de hele voorkant inneemt en doorloopt in de randen. Enkel aan de boven- en onderkant zijn kleine randen te vinden. Daardoor is de Galaxy S8 in de praktijk even breed als de Galaxy S7, en slechts een halve centimeter hoger.

Galaxy S8 PlusDe Samsung Galaxy S8 Plus is voorzien van een groter 6,2 inch-scherm, maar heeft verder dezelfde hardware. Hoewel de S8 Plus met dit schermformaat op papier één van de grootste Android-smartphones van het moment is, is het toestel in de praktijk kleiner dan bijvoorbeeld een 5,5 inch iPhone 7 Plus. Beide schermen hebben een resolutie van 2960 bij 1440 pixels. Dat zorgt voor een wat afwijkende beeldverhouding van 18,5 bij 9; bij de meeste smartphones is de beeldverhouding 16 bij 9. Deze verhouding moet er onder andere voor zorgen dat je geen zwarte balken ziet als je films of video’s kijkt op het toestel.

Om het nieuwe design mogelijk te maken is de vingerafdrukscanner naar de achterkant van het toestel verplaatst. Deze is nu naast de camera te vinden. Het is voor het eerst dat Samsung een Galaxy S-toestel zonder fysieke homeknop uitbrengt. Menuknoppen worden nu onderaan in beeld getoond.

Bixby maakt je smartphone slimmer

Bixby is het andere speerpunt van de Galaxy S8. Deze virtuele assistent is geïntegreerd in verschillende meegeleverde apps. In de camera-app kan Bixby bijvoorbeeld producten herkennen die je direct via Amazon kunt bestellen, terwijl je met je stem acties in verschillende apps kunt uitvoeren. Op de zijkant van het toestel zit een Bixby-knop waarmee de assistent op elk moment geopend kan worden.

Achterop zit een 12 megapixel-camera, grotendeels gelijk aan de camera die vorig jaar op de Galaxy S7 te vinden was. Deze heeft een diafragma van f/1.7 en kan onder vrijwel alle omstandigheden goede foto’s schieten. Op de achtergrond zijn bovendien verbeteringen doorgevoerd die ervoor zorgen dat de Galaxy S8 betere actiefoto’s kan schieten.

Galaxy S8: de belangrijkste specificaties De Galaxy S8 is daarnaast uitgerust met een Exynos-chip van Samsung; de versie met Snapdragon 835-chip van Qualcomm wordt alleen buiten Europa uitgebracht. De belangrijkste specificaties zijn als volgt:  

  • 5,8 inch amoled-scherm (6,2 inch op de S8 Plus) met resolutie van 2960 bij 1440 pixels
  • 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop  
  • 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • IP68-gecertificeerd, stof- en waterdicht  
  • Accucapaciteit: 3000 mAh (Galaxy S8) of 3500 mAh (Galaxy S8 Plus), met Quick Charge
  • Voorzien van irisscanner (voorop), vingerafdrukscanner (achterop) en gezichtsherkenning

*Informatie verkregen via Androidplanet

het nieuwe werken

Meer weten?

bel maxxus

Naar alle contact gegevens

facebook maxxus twitter maxxus linkedin maxxus youtube mo

MaXXus wijst u graag de weg!

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer