lawaaiVerstoring van de concentratie, verhoging van het stressniveau en dus een lagere productiviteit, dit zijn vaak de gevolgen van ongewenst lawaai in de hedendaagse kantooromgeving. Als het zakelijk succes afhangt van kleine marges, waarbij iedere werknemer zich voor 100% moet kunnen concentreren op de werkplek, dan kunnen de gevolgen van een luidruchtige kantooromgeving een nadelige invloed hebben op het uiteindelijke bedrijfsresultaat.

Achtergrondlawaai heeft veelal een negatief effect  op het functioneren van medewerkers.  Binnen veel organisaties wordt gecommuniceerd met een vaste telefoon, softphone of smartphone. Niet alleen medewerkers die binnen op kantoor werkzaam zijn, maar ook de flexibele werknemer (die het grootste deel van de werktijd onderweg is) kan veel hinder ondervinden van verschillenden omgevingsgeluiden.

4 op de 5 medewerkers, oftewel 80% ondervindt hinder van lawaai tijdens het voeren van een telefoongesprek. Wanneer we echter de juiste technologie toepassen kunnen medewerkers zich comfortabeler voelen in hun werkomgeving, denk hierbij aan het gebruik van een juiste headsetoplossing. Er bestaan 5 technologieën om omgevingsgeluiden te onderdrukken door het gebruiken van een professionele headset: • Microfoons met ruisonderdrukking; Deze microfoons zorgen met name voor een helder geluid en daarmee een betere kwaliteit. 

  • Active ruisonderdrukking; ANC (Active Noise-Cancelling) verminderd het omgevingsgeluid voor zowel de beller als de ontvanger van het gesprek. Deze slimme technologie filtert constante omgevingsgeluiden weg en isoleert het geluid optimaal.

 

  • Passieve ruisonderdrukking; Hier hebben we te maken met het ontwerp en de pasvorm van de headset. Dit is belangrijk omdat met deze manier van ruisonderdrukking de beller geen last heeft van omgevingsgeluiden op de werkvloer.

 

  • Digitale signaalverwerking; DSP (Digitale Signal Processing) wordt toegepast op USB- en mobiele headsetproducten en zorgen voor betere geluidskwaliteit en een natuurlijker stemgeluid. Deze oplossing wordt vaak ingezet bij gebruikers van smartphones, laptops, tablets en verreiken de kwaliteit van de te voeren gesprekken.

 

  • Breedbandaudio; De HD-kwaliteit van een telefoongesprek. Met de microfoon wordt een beter frequentiebereik van de menselijke stem opgevangen, waardoor personen klinken alsof ze face to face een gesprek voeren.

 

Bovenstaande technologieën hebben verschillende eigenschappen en zullen voor elke gebruiker een ander eindresultaat bieden. Graag gaan wij samen de strijd aan tegen het ongewenst omgevingsgeluid. MaXXus helpt u graag om een technische analyse te maken binnen uw organisatie. Door het stellen van de juiste vragen kunnen we eenvoudig achterhalen welke headset het beste past bij de situatie waarin een medewerker dagelijks communiceert. Een specifiek op de werkplek aangepaste headsetoplossing kan een wezenlijk verschil maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze headsetspecialisten,  bel vandaag nog naar 070 307 66 00.

het nieuwe werken

Meer weten?

bel maxxus

Naar alle contact gegevens

facebook maxxus twitter maxxus linkedin maxxus youtube mo

MaXXus wijst u graag de weg!

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer