Samenwerken 2017Het voelt als kort geleden dat er een nieuwsbericht moest komen met een vooruitblik op het jaar 2016 en nu dus alweer bijna een jaar verder nadert 2017 ons met rasse schreden. Wat mogen we van 2017 verwachten? Heeft Donald Trump invloed op de nu aantrekkende economie waarin we verkeren  en wat voor een impact heeft het Britse referendum over hun lidmaatschap van de Europese Unie? In Frankrijk en Duitsland zijn er belangrijke verkiezingen en volgens de huidige planning zijn er in 2017 ook  in Nederland tweede kamer verkiezingen. Voorwaarde is echter dat het kabinet eerst de rit uitzit. Overleeft de EURO 2017? Europa bevindt zich in woelige wateren en teveel onrust zal zeker geen gunstige invloed hebben op de koers van onze ooit zo sterke munteenheid de EURO……..


Nu terug naar de aantrekkende economie en dan met name vanuit onze branche gezien. Telecom is al lang geleden opgegaan in ICT (Informatie- en communicatie Technologie). ICT wordt steeds belangrijker  binnen bedrijven, er is een toenemende vraag naar allerhande diensten uit de Cloud. De concurrentie is fors en prijzen spelen een steeds belangrijkere rol. Nieuwe technologie en de vele innovatieve start-ups in Nederland zorgen voor de nodige uitdagingen. Wat is mogelijk en wat zijn de wensen van de klant? Helaas overleeft een groot deel van de start-ups de eerste drie jaar niet, doordat de time to market te lang is en de investeringen uiteindelijk te hoog zijn om het bedrijf rendabel te laten draaien.


Volgens de specialisten is het lange termijn perspectief voor de ICT sector positief. Trends als Internet Of Things, Cloud, Mobiel en Big Data veranderen snel en vragen om continu ontwikkelen en investeren. Juist door in te spelen op deze trends,  kan een bedrijf als MaXXus zich onderscheiden. Voortdurend ontwikkelen en vernieuwen is noodzaak. Ondanks dat dit ook de nodige investeringen met zich mee brengt, is dit een on going proces binnen ons bedrijf. Groei van Cloud, mobiele oplossingen en Internet Of Things zullen in 2017 verder doorzetten en meer gemeengoed worden.


De concurrentie is groot en divers en kenmerkt zich door kleinschaligheid. 96% van de ICT bedrijven heeft minder dan 10 medewerkers in dienst. Samenwerking van deze ICT bedrijven met elk haar specialisatie is een must en biedt kansen voor het ontzorgen van klanten en het bieden van geïntegreerde oplossingen. Door de groeiende vraag outsourcen steeds meer bedrijven ICT vraagstukken naar gespecialiseerde en vaak kleinere ICT partijen, zodat ze zich zelf op hun core business kunnen storten, snel kunnen inspelen op veranderingen- en nieuwe technologische ontwikkelingen. MaXXus ziet een ‘sleutelwoord’ in deze samenwerking en blijft ontwikkelen in alles wat komt kijken bij haar eigen specialisaties! MaXXus wenst u een gelukkig kerstfeest en een voorspoedig en goed zakelijk 2017!

Happy new year 2017

het nieuwe werken

Meer weten?

bel maxxus

Naar alle contact gegevens

facebook maxxus twitter maxxus linkedin maxxus youtube mo

MaXXus wijst u graag de weg!

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer