Soms komen we niet onder moeilijke termen uit. Een veel terugkerende vraag is de betekenis en werking van een SIP Trunk. Wat is nu precies een SIP Trunk en hoe maken we er in de praktijk gebruik van? Een SIP Trunk kun je het beste vergelijken met een gewone analoge of ISDN telefoonlijn. De beperkingen van gewone lijnen zit hem met name in het aantal beschikbare kanalen om gelijktijdig te kunnen bellen. Over een analoge lijn kan maar één gesprek gevoerd worden, per ISDN2 lijn maximaal 2 gesprekken en over een ISDN30 zijn dat bijvoorbeeld 30 simultane gesprekken.

Het grote verschil met een SIP Trunk  is dat de gesprekken niet meer via een gewone telefoonlijn worden gevoerd, maar over een dataverbinding lopen. Het aantal gelijktijdig te voeren gesprekken via een Sip Trunk is in principe niet gelimiteerd. De beschikbare bandbreedte van de internetverbinding is zo goed als de enige beperking die er is. Een kwalitatief goed gesprek voeren over het internet vraagt ca. 70-100 Kb bandbreedte.

Waarom zouden we gebruik willen maken van een SIP Trunk?

Met een SIP Trunk zijn vaak enorme besparingen te realiseren. Met name op abonnementskosten, maar zeker ook op de gesprekskosten. Met een SIP Trunk betalen we niet meer per kanaal, maar per telefoonnummer of reeks van telefoonnummers. Een eventuele wirwar aan bestaande nummers (ISDN en analoog) kunnen met nummerbehoud worden opgenomen in één SIP Trunk. Gesprekskosten liggen aanzienlijk lager dan ISDN-gesprekskosten. Heeft een bedrijf meerdere locaties dan worden onderlinge gesprekken gratis afgehandeld. Enkele voordelen op een rijtje;

SIP Bellen- Forse besparingen op zakelijke telefonie kosten

- Gratis onderling bellen met collega`s

- Beheerkosten ISDN netwerk vervallen

- Extra beveiliging tegen Hackers

- Flexibiliteit in bereikbaarheid, nummers zijn niet gebonden aan vaste locaties

- Optionele extra functionaliteiten

 

Waarvoor is een SIP Trunk te gebruiken?

Een SIP Trunk kan op verschillende apparaten worden aangesloten, vereiste is dat het betreffende apparaat wel SIP (Session Initiation Protocol) ondersteund.

Traditionele telefooncentrales zijn veelal niet meer geschikt om direct te communiceren met een SIP Trunk. Door het inzetten van een SIP Converter kan SIP worden omgezet naar ISDN, waardoor het traditionele telefoonsysteem kan communiceren met de SIP Trunk.

Geen SIP Trunk is hetzelfde of gedraagt zich in de praktijk hetzelfde. Elke verschillende aanbieder van SIP Trunks  tracht haar product te certificeren op de diverse te leveren nieuwe IP telefooncentrales cq communicatie servers. Wanneer een SIP Trunk gecertificeerd is, waarborgt dit de kwaliteit en werking ervan en kan deze zonder extra benodigde hardware aangesloten worden op het betreffende systeem of server. Een SIP Trunk is in de praktijk de basis van elke geboden Hosted telefonie oplossing uit de Cloud.

Wat kan MaXXus betekenen?

De medewerkers van MaXXus Communications hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de wereld van telefonie. In ons team is de kennis en kunde van ruim 25 jaar telefonie ontwikkeling aanwezig. MaXXus biedt vanuit haar portfolio MVoice SIP Trunks , welke op zeer veel systemen gecertificeerd is. Ondanks dat er vaak luchtig wordt gesproken met betrekking tot de eenvoudige overstap van ISDN naar een SIP Trunk of Cloud telefonie oplossing komt er echt veel meer bij kijken dan ons vaak lief is. Door goed te luisteren en onze kennis en kunde optimaal in te zetten, realiseren we voor onze klanten de juiste aanvraag en implementatie  van de geboden SIP Trunk . U heeft een unieke onderneming die u met zorg heeft opgebouwd, daar hoort een kwalitatief hoogstaande SIP Trunk van MaXXus bij! Onze enthousiaste en kundige medewerkers vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw onderneming. Maak vandaag nog een afspraak en  ondervind zelf de kwaliteit van onze SIP Trunk door te bellen met 070 307 66 00.

 

het nieuwe werken

Meer weten?

bel maxxus

Naar alle contact gegevens

facebook maxxus twitter maxxus linkedin maxxus youtube mo

MaXXus wijst u graag de weg!

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer