Telecomconcern Vodafone en kabelmaatschappij Ziggo (moedermaatschappij Liberty Global) gaan hun activiteiten in Nederland bundelen. Vodafone en Ziggo worden samengevoegd in een gelijkwaardige joint venture, waarvan elk concern voor 50% eigenaar zal worden.

Volgens zowel Liberty Global als Vodafone zal de bundeling van krachten ‘enorme voordelen opleveren voor Nederlandse consumenten en bedrijven’. In Europa zegt Liberty Global in te spelen op de stijgende vraag naar snelle breedbandsnelheden, digitale videoplatforms en applicaties, en '4G' voor mobiel dataverkeer.  

ziggo vodafone

Ziggo en Vodafone vullen elkaar uitstekend aan. Vodafone heeft een sterke positie in zowel de consumenten- als zakelijke mobiele markt en Ziggo is zeer sterk in de consumenten- en zakelijke markt voor TV, internet en vaste telefonie. Deze combinatie geeft nieuwe mogelijkheden op het gebied van quad play / alles-in-één op de consumentenmarkt en tot vaste geïntegreerde communicatieoplossingen op de zakelijke markt.  

De nieuwe combinatie wil uiteindelijk diverse vormen van communicatie integreren en gaat daartoe investeren in digitale infrastructuur, entertainmentdiensten en applicaties voor consumenten, bedrijven en de publieke sector.

De verwachting is dat eind 2016 de goedkeuring wordt verleend door de ondernemingsraden. Voorlopig zal er nog niets veranderen. Uiteraard houden wij, MaXXus, u op de hoogte wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

het nieuwe werken

Meer weten?

bel maxxus

Naar alle contact gegevens

facebook maxxus twitter maxxus linkedin maxxus youtube mo

MaXXus wijst u graag de weg!

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer