Al zo’n 4,3 miljoen Nederlanders maken dagelijks gebruik van 4G. Logisch, steeds meer providers hebben 4G-dekking. Nederland behoort als het gaat om dekkingspercentage zelfs tot de top 5 wereldwijd. Niet alleen particulier, ook zakelijk biedt het razendsnelle internet steeds meer mogelijkheden.

 4G

Gebruik neemt verder toe;

De verwachting is dat het gebruik van 4G verder toeneemt. Zowel KPN als Vodafone claimen een landelijk dekkend netwerk te hebben. Ook T-Mobile is hard op weg om dit in oktober 2015 te realiseren. Daarnaast is Tele2 inmiddels begonnen met de uitrol van 4G in bepaalde gebieden. Ook buiten de Randstad is Tele2 nu actief met zijn 4G-netwerk. Bovendien worden de snelheden opgevoerd. Onder andere KPN, Vodafone en T-Mobile werken al aan het zogenaamde LTE Advanced-netwerk dat maximale snelheden biedt tot maar liefst 200 Mbit/s.

Zakelijk de juiste provider kiezen;

De drie grootste 4G-providers in Nederland – KPN, Vodafone en T-Mobile – richten zich met 4G-internet ook op de zakelijke markt. Het is raadzaam voor organisaties om te kijken naar de dekkingsgraad, maar natuurlijk ook naar de behoeften van medewerkers. Is er een dataverbinding nodig in het hele land of slechts in een bepaald gebied? En welke snelheden zijn nodig om optimaal te kunnen werken? Dergelijke overwegingen kunnen organisaties meenemen bij hun keuze voor een 4G-provider.

Toepassingen gewaardeerd;

Veel zakelijke gebruikers beweren zelfs niet meer zonder 4G te kunnen. Vooral de mogelijkheden om onderweg video van hoge kwaliteit te bekijken en online te vergaderen, worden erg gewaardeerd. Een toepassing die ook optimaal tot zijn recht komt via het 4G-netwerk is HD Voice. Dankzij de betere geluidskwaliteit en het wegfilteren van achtergrondgeluid is deze manier van bellen zeer wenselijk voor zakelijke gebruikers. Daarnaast wordt 4G gewaardeerd vanwege de mogelijkheid snel te browsen en gebruik te maken van geavanceerde zakelijke apps, zonder afhankelijk te zijn van een wifi-netwerk.

 

Bespaar tips voor mobiel dataverbruik

1. Gebruik wifi waar het kan;

Stel de instellingen van een mobiele telefoon of een tablet zo in dat alleen belangrijke apps lopen via de databundel. Maak voor alle overige, minder belangrijke, zaken gebruik van openbaar wifi, mits beschikbaar. Zo wordt de 3G- of 4G-verbinding uitgeschakeld en worden er geen kostbare MB’s uit de bundel geplukt.

2. Open de mobiele website;

Mobiele sites laden sneller en openen minder data. Verwijder ook niet steeds de internetcache; afbeeldingen hoeven dan niet iedere keer ingeladen te worden.

3. Schakel automatische synchronisatie uit in het buitenland;

Op (zaken)reis naar het buitenland is het raadzaam mobiel internet tijdelijk uit te schakelen. Zo voorkom je dat apps die automatisch synchroniseren op de achtergrond de databundel opmaken. Ook hier geldt: check de plaatselijke wifi-mogelijkheden of neem eventueel een speciale databundel voor het buitenland.

het nieuwe werken

Meer weten?

bel maxxus

Naar alle contact gegevens

facebook maxxus twitter maxxus linkedin maxxus youtube mo

MaXXus wijst u graag de weg!

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer