Wordt CYOD het nieuwe BYOD? De mogelijkheid voor de werknemers om de privé mobiele devices (BYOD) voor werkdoeleinden te gebruiken strandt nog regelmatig op bezwaren van de IT-afdeling. De bezwaren die de IT afdeling noemen is dat het groot aantal verschillende fabrikanten gebruik maken van het Android systeem, welke ieder op zijn eigen manier heeft aangepast. Het managen van een groot aantal verschillende mobiele devices leidt ook tot grote beveiligingsrisico’s. Zo heeft elke variant zijn eigen specifieke uitdagingen op het gebied van beveiliging.

 

Choose Your Own Device

Het alternatief: CYOD, wint snel aan populariteit, blijkt uit een recent onderzoek. Werknemers kiezen er steeds vaker voor om een mobiele device te gebruiken voor werkdoeleinden die door de werkgever is aangeschaft. Bij het Choose-Your-Own-Device maakt de organisatie een beperkte selectie uit een aantal beschikbare mobiele devices , en zij laten de werknemers zelf kiezen uit deze selectie. Vervolgens schaft de werkgever dit gekozen mobiele device aan voor de werknemer. Met deze manier van werken kan de werkdruk van het device-management in belangrijke mate worden beperkt.

 

Ruim 22 procent van alle organisaties gaf aan al met het CYOD beleid te werken. Doordat de organisatie in samenspraak met de IT-afdeling een lijst met mobiele devices opstelt, kan die zelf bepalen hoeveel en welke devices beschikbaar worden gemaakt voor de werknemers. Tevens biedt Choose-Your-Own-Device de werkgever meer zeggenschap over het gebruik van de devices.

 

Bij deze manier van werken draait de werkgever op voor alle aanschafkosten, maar daar staan wel een aantal belangrijke voordelen tegenover. MaXXus adviseert u graag welk mobiele toestellen binnen uw organisatie kunnen passen.

het nieuwe werken

Meer weten?

bel maxxus

Naar alle contact gegevens

facebook maxxus twitter maxxus linkedin maxxus youtube mo

MaXXus wijst u graag de weg!

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer