De turbulentie in de telecom branche is enorm. Hoe zien de ontwikkelingen er de komende periode uit en hoe kunnen we inspelen op de snel veranderende markt en telecom trends die elkaar in rap tempo opvolgen in 2015 en de jaren die komen? MaXXus geeft u vier trends om over na te denken.

Traditionele telefonie versus Hosted (VOIP) telefonie

Dit jaar zal een uitdaging zijn voor telecom bedrijven die zich nog steeds enkel bezig houden met “traditionele” telecom oplossingen. De nieuwe trends en technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat een samensmelting tussen telecom en ICT applicaties steeds noodzakelijker blijkt te zijn.
Bedrijven zullen steeds vaker afstappen van conventionele ISDN netlijnen om zo kosten te besparen. Zakelijk zijn we genoodzaakt om nieuwe oplossingen zoals SIP trunks, Voice Over IP en Hosted telefonie te gaan gebruiken. Dit zal bedrijven een concurrentie voordeel opleveren doordat zij altijd met hun klanten in contact kunnen blijven; Anytime, Anywhere, Anyplace. Hosted telefonie biedt de eindgebruiker een breeds scala aan mogelijkheden om onder andere 24x7 bereikbaar te zijn voor haar klanten.

Groei in breedband internet markt

Specialisten verwachten ook voor dit jaar een sterke groei binnen de breedband markt. De groei van glasvezel en kabel verbindingen compenseren de blijvende afname van het aantal DSL-verbindingen. Door steeds meer online diensten af te nemen kun je je bedrijf simpel, flexibeler, productiever en efficiënter maken.

Nieuwe gadgets en nieuwe, verbeterde cloud diensten

Volgens de media staat ons een hoop te wachten in 2015. Veel nieuwe mobiele gadgets zullen dit jaar worden gelanceerd en er zullen een breed scala aan verbeterde en nieuwe cloud diensten worden geïntroduceerd. Snellere breedband capaciteiten om al uw favoriete diensten af te nemen, met uw mobiele apparaat kunnen betalen in winkels en natuurlijk de introductie van het Internet of things of machine tot machine (M2M) communicatie oplossingen.

LTE, 4G blijft belangrijk voor de mobiele telecomsector

LTE (Long Term Evolution) zal de komende drie jaar nog steeds erg belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de mobiele telecomsector. Uit onderzoek blijkt dat het aantal LTE, 4G-abonnementen de komende drie jaar nog steeds enorm zal blijven stijgen. Rapporten van internationale marktspecialisten laten zien dat de komende drie jaar, tot 2018, het aantal LTE-abonnementen sterk zal toenemen. In 2018 komt het aantal LTE-abonnementen wereldwijd maar liefst op 2,3 miljard te liggen. Omgerekend is dit 29 procent van de op dat moment wereldwijd gebruikte simkaarten.

het nieuwe werken

Meer weten?

bel maxxus

Naar alle contact gegevens

facebook maxxus twitter maxxus linkedin maxxus youtube mo

MaXXus wijst u graag de weg!

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer