Skip to main content

Breedband internet "De aorta voor uw organisatie"

Tegenwoordig is het belang van een goede internet- en netwerk verbinding enorm, eigenlijk kunnen we wel stellen dat dit het fundament is voor elk bedrijf of organisatie. Snel en betrouwbaar internet is onmisbaar voor een optimale bedrijfsvoering! Iedere organisatie maakt gebruik van in- en externe ICT-infrastructuren. Bewust of onbewust neemt datagebruik toe en groeit de behoefte naar stabiliteit en betrouwbaarheid.

Of het nu gaat om vanaf iedere plek te kunnen werken, bellen, gebruik te maken van Clouddiensten, het inrichten van ICT voor meerdere vestigingen of het inregelen van back-up voorzieningen: een optimaal presterende infrastructuur is belangrijk voor het succes van een organisatie. De ICT-infrastructuur kan worden gezien als de “Aorta” voor uw organisatie. Een goede en- stabiele internetverbinding is niet op iedere locatie vanzelfsprekend. MaXXus adviseert u graag wat voor uw situatie de mogelijkheden zijn.

ADSL/VDSL

De ADSL/VDSL verbindingen maken gebruik van het huidige kopernetwerk in Nederland, waardoor er geen sprake is van hoge eenmalige aansluitkosten. Door technologische doorontwikkelingen is het tegenwoordig mogelijk om erg hoge snelheden te halen op het huidige kopernetwerk wat de stabiliteit ten goede komt door de hogere bandbreedtes.

COAX Verbinding

Verbindingen op basis van COAX (kabel) kennen we van de TV aansluitingen, echter wordt deze infrastructuur ook gebruikt om breedbandverbindingen over te leveren ten behoeve van internet, daarnaast is het COAX netwerk in nagenoeg heel het land beschikbaar (net als het kopernetwerk). Deze verbindingen kunnen een uitkomst bieden als bijvoorbeeld op basis van VDSL de bandbreedte niet toereikend is en er nog geen glasvezel beschikbaar is op uw locatie.

Zakelijk Glasvezelaansluiting

Zakelijk glasvezel is de zwaarste internetverbinding die wij kunnen leveren, hierbij kunnen gegarandeerd zeer hoge bandbreedtes geleverd worden die op maat zijn gemaakt voor uw bedrijfsvoering op een volledig gescheiden glasvezel netwerk. Voor bedrijven met veel werknemers, zware processen en meerdere diensten biedt deze verbinding een erg goede uitkomst.

Glasvezelaansluiting/FttH

FttH verbindingen zijn de meest voorkomende glasvezelverbindingen, de aansluiting is reeds geleverd tot aan het pand en dient bij levering van de verbinding enkel afgemonteerd te worden. Omdat ook deze verbindingen op basis zijn van bestaande infra drukt dat de eenmalige kosten en levertijd. Op FttH kunnen hogere bandbreedtes gehaald worden dan op VDSL en is het niet locatie afhankelijk of de maximaal haalbare bandbreedte beschikbaar is. Daarnaast zijn deze verbindingen uitermate geschikt voor het combineren van diensten. Helaas is FttH (nog) beperkt leverbaar voor bedrijven.

Onze specialisten adviseren graag wat voor uw bedrijf of organisatie de mogelijkheden zijn! Neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend advies: 070 307 6600