Unify lanceert nieuwe krachtige softphone voor desktop en mobiel

Unify Phone for OpenScape

Unify Phone for OpenScape maakt OpenScape Business krachtiger door medewerkers locatie- en device onafhankelijk te laten werken middels een eenvoudig te bedienen softphone die op de PC, tablet en mobiel gebruikt kan worden. De eenvoud van de applicatie maakt het gebruik van krachtige functies intuitief en gemakkelijk. Gebruikers genieten van HD spraak kwaliteit over 3G/4G/5G en wiFi, voor hoge kwaliteit gesprekken op locatie of onderweg. Met Unify Phone for OpenScape was mobiel werken nog nooit zo eenvoudig.

  • Neem stappen richting de Cloud met behoud van belangrijke functionaliteiten op je (bestaande) OpenScape Business
  • Oproepen worden afgeleverd op al je devices en kunnen eenvoudig van het ene naar het ander device geswiped worden
  • Zorgt voor een enorme flexibiliteit binnen je organisatie met weinig operationele complexiteit
  • Volledige controle over de veiligheid, compliance en stabiliteit

Download hier onze Unify Phone folder. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met een van onze Unify specialisten op nummer 070 307 66 00.

Binnenkort beschikbaar: Unify Phone for Microsoft Teams

Binnen niet al te lange tijd (verwachting is begin Q3) zal ook de Unify Phone for Microsoft Teams beschikbaar komen. Integratie van Unify Phone in MS Teams als "Voice" Client voor desktop en mobiel.

Unify Phone for Teams biedt verschillende voordelen voor gebruikers die Microsoft Teams als hun communicatieplatform gebruiken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Unify Phone for Teams integreert naadloos met Microsoft Teams, waardoor gebruikers alle voordelen van Teams kunnen benutten.
  • Met Unify Phone kunnen gebruikers in Teams profiteren van de uitgebreide telefoniefuncties van de OpenScape Business telefonie.
  • Unify Phone for Teams biedt mobiele apps voor iOS en Android, waardoor gebruikers altijd en overal toegang hebben tot hun telefoonfunctionaliteit.
  • Unify Phone is schaalbaar en kan worden aangepast aan de behoeften van organisaties van elke omvang. 

 

 

Ransomware-aanvallen nemen toe; menselijke fouten hoofdoorzaak

Security

Een ruime meerderheid (68%) van de ondervraagde Nederlandse professionals ervaart dat cyberaanvallen toenemen in zowel aantal als in ernst, 45% ziet een toename in het aantal ransomeware-aanvallen. Dat blijkt uit het 2023 Data Threat Report van Thales.

Thales publiceer jaarlijks een rapport over actuele cyberbedreigingen en beveiligingstrends op basis van onderzoek onder circa 3.000 IT- en security-professionals in achttien landen. Over het afgelopen jaar signaleert het rapport een toename van het aantal ransomware-aanvallen en risico’s rond gevoelige data in de Cloud. Behalve de 68 % toename die door Nederlandse professionals wordt ervaren, kreeg ruim een derde (37%) de afgelopen 12 maanden daadwerkelijk te maken met een datalek. 22 procent geeft aan dat hun organisatie slachtoffer is geworden van een succesvolle ransomware-aanval.

Lees verder

Met Aurora teleQ altijd bereikbaar en toegankelijk voor uw patiënten

logo Aurora

Aurora Innovation helpt de zorgsector al meer dan 20 jaar door de bereikbaarheid te verbeteren! Met Aurora teleQ automatiseren we de communicatiestroom tussen patiënt en zorg. Geen rinkelende telefoons dus meer! Zo creëren we een eenvoudiger en stressvrijer dagelijks leven voor zowel zorgpersoneel als patiënten. Door de betere toegankelijkheid besparen we iedereen tijd en ongemak. Niemand hoeft meer lang te wachten; iedereen kan op een gewenste manier contact leggen.

Lees verder

MaXXus ICT & Telecom "Vodafone Solution Partner of The Year"

Vodafone logo

Dinsdag 07 maart 2023 blij verrast en vereert om de prijs “Vodafone Solution Partner of The Year” in ontvangst te mogen nemen.

Super trots op ons team en de samenwerking die er met Vodafone is om dit te bewerkstelligen. Ook de komende jaren hopen we weer veel van onze klanten blij en enthousiast te maken met de oplossingen die we vanuit het Vodafone portfolio adviseren!

Vodafone Solution Partner of the Year 2022

KPN EEN Cloud telefooncentrale

KPN EEN Vast Bellen

Met de KPN EEN telefooncentrale in de Cloud is MKB Vast Bellen met Webex veel meer dan een simpele telefoonlijn. MKB Vast Bellen biedt u een grote mate van flexibiliteit doordat u eenvoudig het aantal gebruikers of opties kunt aanpassen. Uw kunt hierbij genieten van optimale bereikbaarheid voor uw klanten en voor uw collega’s onderling door de telefooncentrale van KPN in de Cloud.

Lees verder

MaXXus Managed Services

MaXXus Managed Services

24×7 online dienstverlening is cruciaal geworden in de huidige digitale markt en maatschappij. Om mee te kunnen gaan in die ontwikkeling, is het belangrijk dat een organisatie kan beschikken over IT-infrastructuur en ondersteuning die hiervoor noodzakelijk is. Echter, het verzorgen van de vereiste infrastructuur en expertise is voor veel partijen onhaalbaar en onbetaalbaar geworden.

Lees verder

MaXXus zoekt gezellige, spontane & enthousiaste collega's

zoeken 3 collegas

Wij zijn op zoek naar gezellige, leuke, spontane & enthousiaste collega' s, echter het is geen enkel probleem wanneer je wat last hebt van een ochtendhumeur of af en toe eens wilt mopperen op een collega! MaXXus is als een familie. Je maakt deel uit van iets moois, bent met je collega's verbonden én wij bieden je het fundament waarop je wilt verder bouwen! Interesse? Bel ons op 070 307 66 66 en vraag naar Sabine, Peter of Ron. Mailen kan ook, stuur dan je mail met motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Vacarures 2022

Xelion lanceert Xelion 8- Quick preview

“Xelion 8 is de grootste release ooit en maakt van het Xelion telefonie platform feitelijk een volledige UC-suite omgeving.” Xelion zet een enorme stap voorwaarts met de lancering van Xelion 8. Belangrijk in deze nieuwe release is de geheel nieuwe cliënt met nieuwe userinterface. De look & feel is universeel, de applicaties zijn vereenvoudigd en de userinterface is makkelijker en op maat aan te passen voor gebruikers. 

Lees verder

KPN stopt definitief met 3G. Is uw organisatie al klaar voor 4G?


Vanaf 31 maart 2022 stopt KPN definitief met 3G. KPN zet haar 3G-netwerk uit omdat steeds minder mensen gebruik maken van 3G en al internetten via 4G en 5G. Bovendien gaan de frequenties die nu voor 3G gebruikt worden, ingezet worden voor het KPN 4G- en 5G-netwerk. Zo wordt het 4G- en 5G-netwerk nóg sneller, veiliger en stabieler.

Lees verder

Even voorstellen: Colette onze digitale text2speech collega


Graag stellen wij u voor aan onze nieuwe collega Colette. Colette is onze nieuwe digitale Text2Speech collega. Bent u op zoek naar iemand die uw teksten professioneel inspreekt voor bijvoorbeeld een keuzemenu, nachtstand, voicemail of afwezigheidsteksten tijdens vrije dagen of feestdagen?

Lees verder

Breedband internet "De aorta voor uw organisatie"

Tegenwoordig is het belang van een goede internet- en netwerk verbinding enorm, eigenlijk kunnen we wel stellen dat dit het fundament is voor elk bedrijf of organisatie. Snel en betrouwbaar internet is onmisbaar voor een optimale bedrijfsvoering! Iedere organisatie maakt gebruik van in- en externe ICT-infrastructuren. Bewust of onbewust neemt datagebruik toe en groeit de behoefte naar stabiliteit en betrouwbaarheid.

Lees verder


Copyright © 2023 MaXXus ICT & Telecom. All rights reserved