Skip to main content

Security

Er zijn verschillende redenen waarom Security één van de belangrijkste aandachtspunten zou moeten zijn binnen organisaties.

Hoe veilig is uw organisatie?

Zeker de helft van de mkb-bedrijven heeft last van cybercriminaliteit en toch neemt slechts de helft van de ondernemers voldoende (basis) maatregelen om zich te beschermen tegen cybercriminelen en de data goed te beveiligen. We werkten al relatief veel digitaal en dat kreeg de afgelopen tijd nog meer een boost. Gevolg? Hoogtijdagen voor hackers! Na een aanval met ransomware, maar ook na brand of waterschade, wil je binnen een paar uur toch weer volledig aan de slag kunnen.

Ransomware

Ransomware is een veel voorkomend probleem. Ransomware is schadelijke software, of malware, die computers en bestanden gijzelt. Vandaar de Nederlandse naam ‘gijzelsoftware’. Criminelen blokkeren of versleutelen je computers, bestanden, of soms zelfs hele netwerken, en geven die pas weer vrij als er losgeld betaalt wordt. Volgens experts is dubbele versleuteling in opkomst: de Ransomware versleutelt je data dan niet één keer, maar twee keer. Voor beide sleutels moet er betaald worden. Door in Security te investeren, kunnen bedrijven deze gegevens beschermen tegen ongeoorloofde toegang of diefstal.

Een andere belangrijke reden is dat bedrijven vaak afhankelijk zijn van hun IT-omgeving voor hun dagelijkse activiteiten. Een cyberaanval op deze omgeving kan leiden tot grote verliezen voor het bedrijf, zowel in termen van tijd als geld. Is de Security op orde dan kunnen bedrijven deze risico's verminderen.

Security moet steeds vaker aan bepaalde wet- en regelgeving voldoen. Veel landen hebben wetten die bedrijven verplichten om persoonlijke gegevens van klanten te beschermen. Voldoet de Security aan deze wetgeving dan worden er boetes en/of juridische gevolgen voorkomen. Tenslotte, wanneer een bedrijf gehackt wordt, dan kan dit leiden tot negatieve publiciteit en verlies van vertrouwen van klanten en leveranciers. Is de Security op het juiste niveau, dan kunnen bedrijven deze risico's verminderen en hun reputatie beschermen.

Microsoft Defender voor bedrijven

Help je apparaten en servers te beschermen tegen online bedreigingen zoals ransomware en malware. Defender voor Bedrijven is een gebruiksvriendelijke cyberbeveiligings oplossing voor het beschermen tegen, detecteren van en reageren op cyberaanvallen.

Cybersecurity vraagt om specialistische IT-kennis. Dat is voor het MKB zelf niet altijd optimaal te regelen. Natuurlijk kunt u met de upgrade naar Microsoft Defender voor bedrijven zelf de security regelen en computers op afstand beheren. Maar mogelijk leidt dit te veel af van het ondernemen zelf. Daarom kiezen steeds meer ondernemers ervoor om cybersecurity uit handen te geven. Hierdoor bent u ook buiten kantooruren optimaal beschermd, doordat het netwerk continu in de gaten wordt gehouden. U hoeft niet meer te denken aan back-ups, updates, beveiligingspatches, trainingen en regelmatige netwerktesten. Dit gaat MaXXus voor u verzorgen.

Met Microsoft Defender voor bedrijven zijn de apparaten van uw bedrijf beter beschermd tegen ransomware, malware, phishing en andere bedreigingen. Het hoort standaard bij zowel Windows 10 als Windows 11 en is tevens beschikbaar voor alle andere computers, maar ook smartphones.

Back-up & Security

Een goede back-up is voor veel bedrijven een must om zich optimaal te beschermen tegen gegevensverlies als gevolg van hardware- of softwarefouten, cyberaanvallen, menselijke fouten, natuurrampen of andere onvoorziene omstandigheden. Door het maken van regelmatige back-ups van belangrijke gegevens, kan een bedrijf snel herstellen van een gegevensverlies en zal de impact op de bedrijfsvoering minimaal zijn.

Acronis Back-up voor bedrijven is een softwareoplossing voor het maken van back-ups van servers, werkstations, virtuele machines en Cloudomgevingen. Acronis helpt bedrijven om hun gegevens te beschermen tegen verlies of schade en waarborgt de bedrijfscontinuïteit door middel van real-time back-ups. De software is ook geschikt voor een hybride infrastructuur, waardoor de bedrijven hun data kunnen beschermen, ongeacht of de data is opgeslagen in een lokale omgeving of in de Cloud. Daarnaast biedt Acronis Cyber Protect een alles-in-één cloud oplossing voor back-up en cyberbescherming. Je draait back-ups zoals je dit gewend bent en profiteert meteen van online beveiliging om problemen te voorkomen.

MaXXus ontzorgt

MaXXus is specialist op gebied van Cloud ICT & Security diensten waarbij de behoeften en wensen van onze klanten centraal staan. Uw vaste contactpersoon is verantwoordelijk voor het eerste contact, advies en de voortgang van de klantrelatie. Onze Managed Services worden als bouwstenen aangeboden en elke bouwsteen heeft een vaste all-in maandprijs. Zo weet u op voorhand welke vaste kosten onze diensten met zich meebrengt, dus geen onverwachte en daarmee onvoorziene hoge extra kosten. Af te nemen MaXXus Managed Services zijn onder te verdelen in bedrijfsbouwstenen en gebruikersbouwstenen. Wij luisteren, adviseren, ontzorgen en helpen u graag op weg naar de voor uw organisatie  ideale ICT omgeving, waarbij Security de basis vormt!

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of stel uw vraag.