iOS is het besturingssysteem voor onder andere iPhones en iPads. Op de eerste iPhones heette het besturingssysteem nog MacOS welke gebruikt werd voor de MacBooks. In 2010 is de naam gewijzigd naar het huidige iOS en begon men met versie 4.0. Sindsdien wordt er ieder jaar in september, samen met de introductie van een nieuwe iPhone, een nieuwe iOS versie gelanceerd. Inmiddels zijn we al bij versie 12.0.
 
Sinds de introductie zijn er ongeveer 1,7 miljard iPhones en iPads verkocht. Deze apparaten hebben de keuze uit ongeveer 1,3 miljoen apps in de app-store. Dit zijn ongeveer 1,7 miljoen apps minder dan Android, al heeft dit een zeer goede reden: Veiligheid. Apps welke in de App store terecht komen, moeten door een keuring komen. Wanneer deze apps niet voldoen aan de veiligheidseisen, komt deze niet in de App-store terecht. Doordat deze regels zeer streng zijn, is het bijna onmogelijk dat er een kwaadwillende app in de store terecht komt.  
 
Het strakke design, de zeer gebruiksvriendelijke interface en de proactieve ondersteuning welke Apple geeft aan iPhones (5 jaar lang vs. 1 tot 3 jaar op Android toestellen) maakt de iPhone populair voor zowel zakelijk als privé gebruik.
 
Helaas is iOS alleen te vinden op Apple toestellen. Op zich geen probleem totdat we naar de prijskaartjes kijken. De nieuwste modellen van Apple kosten al gauw meer dan € 800,- en zijn dus niet goedkoop. 
Het moge duidelijk zijn: iOS wordt gebruikt op iPhones welke gekenmerkt worden door hun strakke design, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Ondanks de hoge prijzen is en blijft iOS een grote speler in de smartphonemarkt met een marktaandeel van ongeveer 15%. 
 

Telefoneren uit de Cloud

video schaalbaar

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer